Slim geregeld
met GVR.

GVR staat voor Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling. Deze regeling ontwikkeld met steun van de Europese Commissie zorgt ervoor dat je jouw eigen huis kunt verduurzamen zonder gedoe. We maken het makkelijk, nemen het gehele proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw huis lekker toekomstbestendig is. 

Je huis laten verduurzamen, direct besparen en dat allemaal zonder eigen geld?
Dan ben je pas echt slim bezig!

Zo werkt GVR.

In elke deelnemende gemeenten is een lokale GVR uitvoerder geselecteerd die jou volledig ontzorgt.

Woninginspectie
De lokale GVR uitvoerder komt jouw huis inspecteren. Hierbij wordt in overleg met jou vastgesteld welke verduurzamingsmaatregelen gerealiseerd kunnen worden.

Aanbod op maat
Op basis van de woninginspectie ontvang je een gepersonaliseerd aanbod met de mogelijke maatregelen, de verwachte besparing op jouw energierekening en het vaste bedrag dat je per maand gaat betalen.

Uitvoering
Na jouw akkoord draagt de lokale GVR uitvoerder zorg voor de verduurzaming van jouw woning in samenwerking met geselecteerde partners. Zij gebruiken de beste materialen en je ontvangt langjarige garanties.

Een vast bedrag per maand.

Gemeentelijke heffing
In ruil voor de verduurzaming van jouw woning betaal je een vast bedrag per maand aan jouw gemeente. Je betaalt zolang je in jouw woning woont. Verkoop je de woning, dan gaat de nieuwe eigenaar de heffing betalen. Jij hebt dan geen verplichtingen meer.

Looptijd
De GVR heeft een totale looptijd van 30 jaar waarin jij en eventuele opvolgende eigenaren het maandbedrag betalen. Een woningeigenaar woont gemiddeld 10 jaar in een woning. De kans is dus klein dat jij alles in je eentje betaalt.

Financieel bereikbaar voor iedereen.

Geen krediet toets
De GVR is geen lening. Een krediettoets is daarom niet nodig. Iedereen met een eigen eengezinswoning kan deelnemen. Het maakt niet uit hoeveel jouw huis waard is of hoe hoog jouw inkomen is.

Maandlasten
Je betaalt een vast bedrag per maand. Hier tegenover staat een besparing op jouw energierekening. In veel gevallen is deze besparing zelfs hoger dan het bedrag dat je betaalt. Doordat de besparing gedurende de tijd steeds groter wordt, heb je een groter wordend voordeel gedurende de gehele looptijd van de regeling.

Veelgestelde vragen.

Nee, met GVR is er géén sprake van een lening dus voor deelname is geen kredietcheck nodig en er komt geen registratie bij het BKR.
Je ontvangt van de GVR uitvoerder een langdurige garantie op installatie, materiaal en de energetische werking van de maatregelen. Het onderhoud is niet inbegrepen. Bij isolatie is onderhoud ook niet aan de orde. Bij zonnepanelen is het regulier onderhoud de verantwoordelijkheid van de woningeigenaar. Dit zal in de praktijk beperkt blijven tot het periodiek schoonmaken van de panelen.

Ja, het is mogelijk om de regeling eenmalig in zijn totaliteit te voldoen.

Ja, je behoudt de vrije keuze voor een energieleverancier wanneer je je huis verduurzaamd met GVR. Het termijnbedrag dat je maandelijks aan je energieleverancier betaalt kan je eventueel zelf aanpassen na afronding van de verduurzamingsmaatregelen.
De GVR uitvoerder is je aanspreekpunt voor vragen en ook na afronding van de werkzaamheden blijven zij jouw vaste aanspreekpunt zolang de regeling loopt.
Benieuwd of GVR beschikbaar is in jouw gemeente?

GVR voor jou?

Jij kiest voor GVR
  •  Als je het geld niet hebt of jouw spaargeld niet wil gebruiken voor verduurzaming.

  • Als je vooraf wilt weten waar je aan toe bent en financiële zekerheid zoekt.

  • Als je niet zeker weet hoelang je in je huis blijft en twijfelt of eigen investeringen wel zin hebben.

  • Als je geen tijd hebt om alles zelf te regelen en duurzaamheid wilt overlaten aan een betrouwbare partij.